Enormt god Pasta!

 Förra veckan hittade jag ett recept som maken lagade till! Det var så otroligt gott att vi åt upp resterna dagen efter och jag kan rekommendera er att prova!


4 portioner:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

0,5 chilifrukt

ca 20 gram frusen basilika

400 gr färsk salsiccia

1 msk oliveolja

1 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

300 gr konserverade körsbärstomater

0,5 dl vatten

S&P

Valfri pasta

50 gr finriven parmesanost

Vid önskemål - lite färsk basilika


Tillagning

Tillbehör

1. Koka upp saltat vatten till pastan.

Salsicciafärs

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar och basilika.

2. Bryn salsicciafärsen i olja så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs samman 1 min. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, körsbärstomater, vatten och basilika. Låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Riv parmesanost.

3. Sila av pastavattnet och blanda pastan med salsicciafärsen.

4. Servera pastan med riven parmesanost och basilikablad.




Smaklig måltid!


Kommentarer