Strimlad lövbiff i het sås

Då var det dags för ännu ett av våra (mina) favoritrecept. Jag är mycket förtjust i curry och lite *het* mat så denna rätt är ganska ofta förekommande i hemmet!

För 4 pers behöver du ca dessa mått:
500 g lövbiff
2 tsk vanlig curry
1 tsk till 1 msk sambal oelek - allt efter smak!! Ta lite i början och ha i mer om du vill ha mer hetta!
1-3 klyftor vitlök
1 msk soya
2-3 dl créme fraiche eller vispgrädde eller varför inte matlagningsgrädde om man vill ha det lite smalare
1-2 msk köttfond eller en halv buljongtärning
1,5 dl russin

Inte för att vara tjatig men måtten är höftade och anpassade efter vad man har hemma och vilken smak man har!!

Strimla lövbiffen och fräs den i lite smör i stekpannan.
Pudra över curry och rör om.
Blanda i sambal oelek, pressa i vitlöken, häll i soyan, créme fraiche, köttfond och russin och låt puttra 7-10 minuter.
Om såsen är för tjock - häll i lite mjölk, grädde, vatten eller vad ni har!
Om såsen är för tunn - red en aning med lite mjöl utrört i mjölk och låt det koka in!
Servera med pasta alt. pressad kokt potatis alt. ris och någon valfri grönsak. Eller gör som vi gjorde sist - bara med broccoli!

Taskig kvalitet på bilderna men låt det inte lura er - det är SÅÅÅÅ gott!

Köttet i stekpannan (OBS - lite väl mycket, vi hade köpt lövbiff i storpack)


Nästan färdigt! Blev lite mycket sås.....


På tallriken!


Hoppas ni provar och att det smakar!

Kommentarer

  1. Gjorde denna rätt ikväll, mycket gott! Sänkte russinmängden något för att det skulle bli mer LCHF.

    Ett tips är att försteka curryn lite i olja så blir den mindre besk.

    /Z

    SvaraRadera

Skicka en kommentar