Vietnamesisk sallad - Underbart god!


OJOJOJ vilken god middag det blev idag! Jag sitter bara och njuter efter alla smaker som gjorde detta till en hit! Vi kommer absolut göra detta igen!

Jag tog inspirationen ifrån en matblog - Gourmetmorsan - men som vanligt gjorde vi lite förändringar :)

Receptet för fyra personer är:

4 strimlade kycklingfiléer (Eller köp Färdigstrimlad från kronfågel)

Marinad till kycklingen:
3 vitlöksklyftor
2 citrongräs (endast den vita delen extremt finhackad)
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker
1 tsk Sambal Oelek

Nudelsallad:
200 gr äggnudlar
1/2 gurka i FINA strimlor
4 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 gr cashewnötter
250 gr babyspenat
2 avocados

Nuoc cham-sås:
1 röd chili (kärna inte ur om du vill ha lite starkare)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime), Ta en tesked och "gröp ur" saft och fruktkött.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och låt den
helst stå och dra till sig i minst 30 min och rör om så att sockret smälter.

Blanda marinaden till kyckling och blanda med kycklingen.
Låt den dra till sig i minst en timme i kylskåpet!

Koka nudlar enligt förpackningen. Dela gurkan på längden och strimla så fint du kan i 10 cm bitar.
Skiva salladslöken, och rödlöken tunt.
Grovhacka myntan och koriandern.
Finhacka nötterna.

Värm lite olja i stekpanna alt. wok och stek kycklingen tills den är färdig.

Tips är att lägga allt i olika skålar och låta alla ta så mycket de vill ha. Tips är Spenat och nudlar i botten, sedan blanda friskt.

Smaklig spis!



Kommentarer