Musslor - hur gott som helst

Idag ringde vi hemköp och frågade om de hade musslor och de hade 2 kg kvar, vilka vi köpte! Sedan blev det en riktigt smarrig middag med färskt bröd till. För 3-4 personer behöver ni detta:

2 Kilo musslor
4 schalottenlökar
3-4 klyftor vitlök
Spetskål eller vitkål - en bit
3 dl matlagningsvin
6 dl visp- eller matlagningsgrädde
Ca 120 gram gorgonzolaost
En klick smör
s&p

Tvätta musslorna och släng de skadade och de som inte stänger sig om ni knackar dem i köksbänken
Finhacka lök, vitlök och spetskål/vitkål
Fräs lök och kålen i en klick smör
Fyll på med vin och grädde och låt puttra en stund (5 min)
I med musslor och locket på så de får puttra en stund (2 min max)
I med gorgonzolan och blanda om och låt puttra 5 min

Servera med ett gott bröd som ni kan doppa i såsen
GOTT




Kommentarer