Potatis och Purjolökssoppa - ny variant

Eftersom jag har varit sjuk så behöver jag äta ganska mild mat. Jag hittade ett recept på Tasteline men vi gjorde om det rejält för att det skulle smaka godare och resultatet var MUMS! Vi gjorde tre portioner men det blev lätt 5! Prova! Ni kommer inte ångra er :)

Du behöver:

9 potatisar, skalade och skurna i tärningar
3 smala purjolökar
3 dl vatten (eller mer om soppan blir tjock)
3 tärning kycklingbuljong eller smaka av med fond till god smak (vi hade i lite mer - smaka av!)
5 dl vispgrädde (eller matlagninggrädde)
S&P efter smak
Lite gräslök att toppa med (behövs inte....)

Ta en medelstor kastrull.
Häll i potatistärningarna, vatten och grädden och låt koka ca 20 min
Rör om hela tiden så att det inte fastnar i botten
Strimla purjolöken fint och tunt
När potatisen är mjuk - kör i en stavmixer så bitarna mosas och det blandas
Tillsätt purjon, blanda  och låt sjuda 5-7 minuter
Glöm inte röra om ofta
Om du vill ha gräslök - finklipp och häll på
Servera!





Kommentarer