Lax med saffran, fänkål och purjo

Inspirerad av ett recept jag hittade på Tasteline så fick Calle (det var hans tur) laga denna maträtt igår. Gott och bra för mig då jag måste äta mer protein - fisk...... Jag är inte så förtjust i fisk så det gäller att hitta recept som tilltalar kräsna Anna :)

För fyra portioner körde vi på:
400 gr laxfilé
S&P
1 purjolök
2 små fänkål
olivolja
ca 4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
1 paket saffran
Mer S&P (till grädden - se nedan)

Skär bort ev. skinn ifrån laxfilén och skär den i kuber
Salta och peppra kuberna
Skölj och strimla purjolök och fänkål
Fräs grönsakerna i lite olivolja så att de blir lite mjuka
Värm grädde och saffran i en kastrull och krydda med S&P
Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg laxkuberna över
Häll över saffransgrädden och sätt in i ugnen 11-12 minuter

Servera med pressad potatis eller kokt ris :)










Kommentarer