Ugnsstekta kycklingfiléer med en massa gott

Igår hade vi lite slut på matidéer och inspiration så jag kollade lite på Tasteline och hittade ett recept som lät gott och som vi självklart gjorde om lite. Resultatet var dundergott och magen skulle kunna klassa in som om det låg en 6-månaders baby däri. Mycket gott och uppskattat av oss alla tre :)

Du behöver detta för ca 4 portioner:
Kycklingfiléer - anpassat efter er smak
3 hela Vitlökar
S&P
En skvätt olivolja

Couscous - lämplig mängd
En rejäl klick smör
Kycklingbuljong
Saltade Cashewnötter - ca 1 dl
2,5 dl créme fraiche
En skvätt honung
0,5-1 citron
1,5 msk olivolja
S&P

Sätt på ugnen på 225 grader
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och blanda runt med olivolja och S&P
Dela vitlökarna på mitten och lägg ner i samma form
In med formen i ugnen och låt stå i ca 20 minuter
Om inte vitlöken känns mjuk så tar du ut kycklingbitarna och låter vitlöken vara inne en stund till
Koka samtidigt upp buljongen och laga till couscousen enligt anvisningar på paketet
Ploppa ut vitlöksklyftorna när de är klara
Blanda ihop créme fraiche, honung, S&P, citronsaft, citronzest och de mjuka och mosade vitlöksklyftorna till en sås
Blanda i cashewnötterna och smöret i couscousen när den är klar
Servera!




Kommentarer