Jordärtskockssoppa - sååå gott!

Igår blev det soppa och hela familjen åt med god aptit. Maken bakade dessutom bröd till maten så det var en lycklig fru som slevade i sig av det som bjöds. Det går som vanligt bra att höfta lite. Vi tog medvetet väldigt lite jordärtskockor eftersom de kan ta för mycket överhand i smaken.

4 portioner:
250 gr jordärtskockor
6 medelstora potatisar
3 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3,5 dl vispgrädde
Salt och rikligt med svartpeppar

Till dekoration:
ca 10 kvistar färsk timjan
1 pkt knaperstekt bacon
Olivolja i valfri mängd att droppa på soppan

Skala potatis och jordärtskockor och tärna i småbitar
Hacka/skiva vitlöken fint
Fräs potatis, kockor och vitlök i smör och olivolja i ca 5 minuter
Tillsätt vin, vatten och hönsbuljong
Koka 15 minuter
Mixa noggrant med stavmixer - soppan behöver inte vara slät men helst utan klumpar
Tillsätt grädde och koka upp igen
Smaka av med S&P

Häll upp i tallrikar och dekorera valfritt
Ät och njut!


Kommentarer