Kyckling i ugn med purjolök och ostigt täcke och couscous-sallad

Det här blev godare än väntat, och ett par matlådor till sonen också. Gissningsvis c:a 6 portioner. Couscous-salladen kan varieras med vilka grönsaker ni har hemma eller bytas ut mot pasta, ris eller vad ni önskar.

800 gram kycklingfilé
1 purjolök
4 dl crème fraiche
150-200 gr Präst- eller Västerbottenost
3 st vitlöksklyftor
Salt
Olivolja
peppar

Couscous-sallad
6 port couscous
1 kycklingbuljongtärning
1 rödlök
1 liten burk majs
1 paket coctailtomater
1 påse ruccolasallad

Sätt ungnen på 170 grader varmluft.

Skiva purjon i c:a 1cm skivor. Stek på medelvärme i smör och olja tills de delar sig och blir lite genomskinliga. Lägg vid sidan i en tallrik.

Putsa kycklingfiléerna och dela på mitten så de blir tunnare.

Bryn kycklingfiléerna på båda sidor så de får fin yta (de behöver inte vara genomstekta) och salta och peppra.

Pressa vitlöken i crëme fraiche i en skål, riv osten grovt och blanda.

Lägg kycklingen i en stor form, lägg över purjo och bred därefter över ostblandningen. Ställ in i ugnen i c:a 40 minuter, eller tills ostblandningen fått lite färg.

Häll i vattnet till coouscouosen, i med lite olivolja och buljongtärning, koka upp och lägg i couscous enligt recept på förpackningen. Låt stå under lock och fluffa upp med en gaffel. Halvera coctailtomaterna. Riv sönder ruccolan grovt. Skiva rödlöken tunt. Blanda allt med couscous och majs. Det blir rätt mycket, så ta en större kastull än du tänkt från början.

Servera och låt väl smaka.





    Kommentarer