lördag 21 april 2018

Fisksoppa

Gott och mumsigt! Servera med ett gott bröd till som man kan doppa i soppan!

Vi körde på:

600 gram laxfilé
150 gram skalade räkor
1 burk krossade tomater
5 potatisar
1 fänkål
1 st purjolök
2 st vitlöksklyfta
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan (vi hade färsk timjan så det blev lite mer ;) )
olivolja
Bröd - gärna surdegsbröd

1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, potatis i tärningar, finhacka vitlöken och fänkålen och fräs i olja. Tillsätt tomater, salt, kryddor, vatten, buljongtärning, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 20 minuter.
3. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
4. Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar