Sjömansbiff

En riktig höjdare ifrån barndomen som vi lagade förra helgen. Husmanskost när den är som bäst och väldigt enkelt att göra. Prova! Detta föll hela familjen i smaken och det räckte till några luncher också!

600 gram lövbiff
15 st potatisar
4 gula lökar
2 tsk salt
1 tsk peppar
1 lagerblad
45 cl porteröl
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk bifffond
0.5 dl hackad persilja att strö över

Skiva löken och stek den sakta tills den är genomskinlig. Lägg åt sidan.

Bryn köttet på hög värme i mindre skivor. Lägg åt sidan och vispa ur pannan med lite vatten (till buljongen). Häll i vatten, buljongtärning och fond i stekpannan och rör om.

Skala och skiva potatisen i 2-3 mm skivor (Några blev 5 m.m.... gott att mosa i buljongen)

Varva potatis, lök och kött med potatis underst och överst. Salta och peppra över varje köttlager. Häll över vätskan ifrån stekpannan och salta sen lite extra på översta lagret potatis.

Tillagas i stekgryta i ugn 200 grader (ca 1,5 timme).

Servera med Pressgurka och njut av den goda maten!




Kommentarer