lördag 10 mars 2018

Biff med bambuskott och annat gott!

Jag fick ett sug efter "Kina-mat" så vi fixade ihop detta igår!

Marinering:
0.5 kg lövbiff
2 msk maizena majsstärkelse
3 mskvatten
2 tsk färsk ingefära, riven
0.5 tsk salt

Sås
250 gram färska champinjoner, skivade
1 burk bambuskott
1 burk skivad vattenkastanj
2 klyftor vitlök, pressad
1 st Köttbuljongstärning
3 msk mörk sojasås
4 msk ostronsås
4 dl vatten
2 msk Maizena (majsstärkelse), utrört i 3 msk vatten
1,5 msk sesamolja
2 msk matolja

Gör så här:
1. Skär köttet i jättetunna skivor som möjligt.
Blanda marinadingredienserna och slå över köttet - rör runt alltihop.
Låt det helst stå i kylskåpet över natten. Är det bråttom får det räcka med ett par timmar vilket vi gjorde.
2. Stek/woka champinjonerna på hög värme i matolja och tag sedan upp dom när de fått en nötig yta.
3. Stek köttet i olja tillsammans med den pressade vitlöken och marinaden. Häll i sojasåsen.
4. Häll på vattnet, sesamoljan, ostronsåsen och buljongtärningen.
När det kokat upp så lägger du i champinjonerna, bambuskotten och vattenkastanjerna.
Lår det koka i två minuter och red sedan med maizena tills du tycker såsen är lagom tjock.

 Rör om! Klart!
 Servera med jasminris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar