söndag 14 januari 2018

Pankopanerad kycklingfilé med grekisk sallad som tillbehör

Jag har fått dille när det gäller att panera ffa kycklingfiléer i panko. En fräsch grekisk sallad till det och middagen är klar. Här kommer ett höftat recept men ni kommer hänga med på pricipen :)

Du behöver:
Kycklingfiléer måttat efter hur många som ska äta
Vetemjöl med S&P
2 ägg
Panko
Smör och olja

Sallad:
Tomater
Fetaost
Kärnfria svarta oliver (kalamata)
Röd lök
Gurka
Vit balsamvinäger
Olivolja

Dela kycklingfiléerna i två delar så att du får två till tre tunnare filéer per stor filé (om du inte köpt färdigskivade filéer)
Fluffa äggen med gaffel så att gulan och vitan blandas
Skär alla delar till salladen till mindre bitar, blanda ihop och dressa med vinäger och olja och ev. lite peppar
Doppa filéerna i mjölblandningen, sedan i äggblandningen och sist i pankon
Stek filéerna i lite smör och olja

Servera omedelbums :)
Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar