Musslor med en asiatisk touch

Förra helgen åt vi en favorit - musslor! Vi har ett eget påhittat recept men vi letade runt på olika siter och hittade ett recept som vi som vanligt gjorde om och fiffade lite så att det föll oss i smaken. Varför inte byta ut fredagstacos mot musslor? :)

För tre portioner behöver du:
1,5 kg blåmusslor
1 msk majsolja
4 st Schalottenlökar, hackade
2 klyftor vitlök, hackade
2 tsk currypasta (vi hade röd currypasta)
1 st chili, finhackad
1,5 msk ingefära, hackad
1 msk limejuice
1 tsk fisksås
2 dl vitt vin
4 dl kokosmjölk
1 kruka hackad koriander



1. Skrubba musslorna med en grov borste eller baksidan av en liten grönsakskniv. Skölj dem väl i rinnande vatten.
2. Tag bort alla musslor som är trasiga eller som är öppna, prova att knacka på skalet om du är osäker och släng de som inte vill stänga sig.
3. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och currypasta i olja.  Tillsätt lite limejuice och fisksås. Lägg i musslorna.
4. Häll på det vita vinet och låt koka under lock i 3-5 minuter. Släng musslor som inte har öppnat sig.
5. Tillsätt kokosmjölken och den hackade koriandern. Koka upp och smaka eventuellt av med salt eller lite mer fisksås
6. Sleva upp de varma musslorna på tallrikar. Mixa såsen och häll över.
7. Njut med lite gott bröd.

Mumsa i er det goda:




Kommentarer