Karibisk gryta med räkor

Idag kände jag för lite stark mat så jag googlade på Tasteline och hittade ett recept med Sambal Oelek. Vi vek en del ifrån receptet men sjutton vad gott det blev! Receptet är ungefär för 4 portioner.

Du behöver:
Två gula lökar
En purjolök
Två vitlöksklyftor
Två röda paprikor
Två msk rapsolja
3 dl vatten
0,5 dl kycklingfond
400 ml kokosmjölk
En dl koncentrerad apelsinjuice
En msk sambal oelek
3 msk tomatpuré
En lime - både zest och saft
400 gr räkor
S&P efter smak

4 portioner ris

Skala och hacka lök, purjo och vitlök
Skölj och skär paprikorna i bitar
Fräs allt lätt i oljan i en kastrull
Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré, limezest och limejuice
Låt det koka ihop i några minuter samtidigt som du kokar riset
Stäng av plattan där grytan står
När riset är klart blandar du ner räkorna så att de bara blir varma utan att koka

Ät tills du spricker - det gjorde vi ;)


Kommentarer