tisdag 16 januari 2018

Fläskytterfilé med råstekt potatis och svampsås

Detta lagade vi i förra veckan och jag fick mycket beröm för svampsåsen. Detta recept är otroligt höftat så lita på dig själv och smaka av ofta!

Du behöver:
Fläskytterfilé - ca 150 gr per person
Ett gäng potatisar
Rejält med smör
Valfri svamp i valfri mängd
En skvätt oxfond
Små gröna ärtor
Vispgrädde valfri mängd
S&P

Börja med potatisen. Skär den i skivor och lägg i en smörad form, lägg på klickar med smör blandat i potatisen och in i ugnen på 200 grader.
Lägg svampen i en stekpanna och låt försiktigt vätskan koka bort.
Häll på rejält med grädde och en skvätt oxfond och låt puttra sakta. Smaka av om du behöver grädde eller mer fond.
Putsa och skär köttet i skivor och kör på med lite S&P.
Stek köttet och lägg på en ugnsform om du vill behålla det varmt tills allt är klart.
Koka ärtorna enligt anvisning.
När potatisen är lite gyllene borde det mesta vara klart! OBS, byt ut potatisen mot sallad om du vill ha LCHF
Lägg upp på tallrikar, ät och mumsa!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar