Thaimat - Gai Met Mamuang

En gammal favorit som jag ätit på Koh Phangan ett antal gång! V har gjort en liten variant på receptet som blev en hit! Gillar ni Thaimat så kommer ni gilla detta.

För ca 3 portioner använde vi:
Två kycklingfiléer
En rejäl näve osaltade cashewnötter
3 salladslökar
En liten röd paprika
En burk vattenkastanjer
0,5 burk bambuskott

Till kycklingen:
En msk soya

Till såsen:
2 msk fisksås
2,5 msk ostronsås
1,5 msk socker
En tsk sambal oelek

Blanda såsen för att få sockret att smälta.
Hacka salladslöken och paprika.
Hacka kycklingen och låt den marineras i soyan.
Häll i kycklingen i pannan och fräs noga - ett par minuter.

Rosta nötterna i lite olja.
Blanda i kycklingen samt ev. soyan som är kvar.
Ha även i hackade grönsakerna med kastanjer och bambuskott och låt fräsa en liten stund.
Blanda i såsen, rör om så att allt får lite sås och servera med ris! ÄT!

Klippa bilderna för att få i större formar :)






Kommentarer