Lövbiff - himla gott!!!

Jag ville ha något nötkött till middag och valet föll på lövbiff. Tillsammans med godsaker blev det en mums-mums middag och jag åt som en häst! Receptet är en inspiration ifrån Tasteline men vi följer ju sällan exakt vad man ska ha i! LCHF om man skippar den råstekta potatisen vi hade till!

För 3 portioner behöver ni:
400 gr lövbiff
1 liten zuccini
2 st. vitlökar solo
100 gr parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader
Stek köttet hastigt i olja
Skiva zuccinin i tunna skivor - gärna med osthyveln
Stek zucciniskivorna i köttoljan tills de fått färg och ta ifrån spisen
Skiva vitlökarna i tunna skivor och stek dem i samma kött/zuccini-oljan
När vitlöken har fått färg så tar du bort den och lägger i en bit smör och
steker lövbiffarna hastigt på varje sida tills de fått färg - på HÖG temp
Ta en ugnsform och pensla lite rapsolja i botten. Lägg i hälften av lövbiffen och
dressa den med zuccini och vitlöks skivorna
Strö på lite riven parmesan
Lägg på resten av lövbiffen och strössla över en massa parmesan
In i ugnen i ca 10 minuter och servera gärna med råstekt potatis och sallad!











Kommentarer