söndag 12 november 2017

Pasta med oxfilé och mycket parmesan!

Igår ville vi ha en liten mysmiddag så det blev oxfilé med goda tillbehör!

4 Port:
Pasta Penne efter tycke och smak
2-3 hekto oxfilé
Ett gäng champinjoner (eller annan svamp
1 Purjolök
2 msk oxfond
Olivolja
4 dl vispgrädde
Ca 1 dl matlagningsvin, rött
S&P
Färsk basilika 0,5-1 kruka
Ett gäng halverade cocktailtomater
Rejält med riven parmesanost
Vid behov - Maizenaredning för att få såsen mer krämig

Koka Pastan
Skiva svampen och stek i olivolja och lite svartpeppar till nötig karaktär
Strimla oxfilén och låt den brynas med svampen
Strimla purjon och häll i stekpannan och låt fräsa med några minuter
I med tomater och låt de värmas - S&P efter smak
I med rött matlagningsvin och grädde - låt puttra 5 minuter och red av med maizena
Lägg i den kokta pastan och blanda om

Servera med riven parmesan och färska basilikablad  och ja, jag ÄLSKAR parmesan!

GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar