tisdag 28 november 2017

Hur glad blir man inte när familjen säger Mmmmmm...

Idag sökte jag runt lite och hittade inspiration ifrån ett recept på Tasteline. Såsen är "to die for" men jag hade hellre haft pressad potatis till :)

Ingredienser för 4 pers :)

4 st kycklingfilé(er) halverade så att de blir tunnare
salt
Mycket nymalen svartpeppar
Drygt 0,5 hönsbuljongtärning till två dl vatten
1 dl vispgrädde
2-3 st apelsin(er)
1 msk soya
1 tsk socker
2 msk Maizenastärkelse

Tillagning

1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Grilla eller stek kycklingfiléerna och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
2. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt innan du serverar.
3. Riv det yttersta av skalet på en apelsin och spara det. Pressa sedan saften ur den. Häll apelsinsaften i en kastrull tillsammans med hönsbuljong, grädde, soya och socker.
4. De andra apelsinerna skalar du med en vass kniv så du får bort det ¨vita¨. Därefter skär du ut snygga ¨filéer¨ (klyftor) mellan hinnorna. Dessa sparas till garneringen.
5. När kycklingen är färdig tar du ut den och häller även skyn som bildats på fatet i kastrullen. Koka upp och låt koka ihop i ett par minuter.
6. Red av såsen med maizena, smaka av med salt och peppar. Dra åt sidan och rör ner det rivna apelsinskalet, låt dra i en minut, koka upp och sila såsen.
7. Servera kycklingen med apelsinsåsen, råstekta potatiskulor och garnera med ¨apelsinfiléerna¨ och ev lite strimlat skal.

SÅ gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar