Jordärtskocksgratäng med kassler

Det här var jättejättegott, kassler är inte min favvo, men passade suveränt med gratängen.

Runt 4 portitioner.

Ingredienser
600 g jordärtskockor
400 g potatis
3 pressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 150 g svamp (t ex trattkantareller)
1 msk smör
1 dl riven präst-ost
Kassler, c:a 6 hg

Skär potatis i skivor. Skala och skär Jordärtskockor. Lägg i kastrull och på med mjölk och grädde. 

Ner med salt och peppar och koka försiktigt i runt 15 minuter.

Fräs svampen med smör och få bort all vätska. Lägg i svampen i potatis-geggat.

Lägg sedan alltihopa i en ugnsfast form och lägg på osten, gratinera i 20 minuter.

Skiva kassler tunt och servera med gratängen, jättesmaskens!


Kommentarer