lördag 19 augusti 2017

Smördegsinbakad kassler med ädelostsås

Fredagsmiddagen blev lite av vad vi hade hemma! Det var en bit kassler kvar sedan pastasalladen och vi hade både ädelost och créme fraiche i kylskåpet. Det enda som behövde köpas var smördeg och sockerärtor. Snabblagad måltid som maken verkligen tyckte om!

Vi gjorde så här:

En bit kassler som skars i stänger
Ungefär 2,5 dl créme fraiche
100 gr ädelost
Nymalen svartpeppar (salt finns i både kassler och ädelost)
Ett paket frysta sockerärtor

Skär smördegen i längre, breda bitar. Vi hade en stor bit men det går ju lika bra att kavla ut plattor.
På med kasslern. Blanda ihop ädelost, créme fraiche och krydda med peppar.
På med oströran på kasslern och vik ihop till rullar och lägg i en ugnsform.
Grädda i ugnen tills smördegen har fått fin färg samtidigt som du kokar sockerärtor enligt instruktion på paketet. Det blev lite ädeloströra kvar som fick följa med på tallriken!

Ät och njut - kanske med en fräsch sallad till också!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar