tisdag 22 augusti 2017

Köttfärspaj

Tjo! Vi har som bekant en ganska fylld frys så igår tog jag fram ett kilo nötfärs och gjorde en köttfärssås till middag.
Idag fick det bli köttfärspaj eftersom det är gott och vi hade filodeg i frysen! Så gott!!
Köttfärssåsen ska vara ganska fast och min fick puttra i nästan en timme!

Såhär gjorde jaq:
1 kg nötfärs
2 gula lökar
1 förpackning Mutti krossade tomater
1-2 dl sweet chilisås
2,5 dl chilisås
0,5 tub tomatpuré
En rejäl klick oxfond
3-4 dl grädde (visp och matlagning hade jag)
Mycket nymalen svartpeppar

Stek färsen, i med lök, i med resten och se till att färsen inte är i alltför stora bitar. Puttra länge, länge.
Ät med nykokt pasta!

Paj:
Filodegen vi hade var stora ark i en rulle - 500 gr
Olivoljesmör - 0,5 dl olivolja, 50 gr smör
Köttfärssås
Riven ost

Ta en stor form och pensla den med olivoljesmöret. Lägg på ett ark filodeg och pensla igen och fortsätt så i ett antal lager (jag tog inte alla). Häll i köttfärssåsen och bred ut jämnt. Strössla på osten och vik in kanterna på filodegen. Grädda i 200 grader tills att filodegen fått fin färg. Servera med lite sallad och njut!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar