Kycklingfärs med kokosgrytbas

Hemköp hade extrapris på kycklingfärs idag så vi slog till! Detta blev kvällens goda middag för 4 portioner:

4 portioner:
1 st purjolök
1 msk ingefära, färsk
2 msk rapsolja
500 gram kycklingfärs
1 msk  sambal oelek
2 msk fisksås
2 msk limejuice
400 gram kokosmjölk
1 knippe grön färsk sparris
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
3 dl ris



1. Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2. Thaigryta: Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel.
Tillsätt purjo, sambal, sparris .fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera grytan med ris.


Kommentarer