lördag 29 april 2017

Fläskytterfilé med äpple och rödlök

Supergott recept som skiljer sig lite... Det är alltid kul att prova nya recept och lägga till sin egen touch ;) Detta lagades i veckan som gick!

Du behöver:
600 gram fläskytterfilé, 500 - 600 g
3 st rödlökar
2 st äpplen, syrliga
2 msk olivolja
1 st Citron, saften
2 msk dijonsenap
2 dl vatten
0,5 kruka timjan
1 tsk salt
peppar
2 msk Kalv eller oxfond

Putsa fläskytterfilén och skiva i tunna skivor.
Skär äpplen och rödlök i tunna klyftor.

Stek fläsket i het panna så det blir brynt. Stek samtidigt lök och äpple i en gryta med olivoljan så de blir lite brynta.

Lägg i fläsket i grytan och lägg i allt utom timjan. Lägg på ett lock och sätt på potatis (Mjölig är bra så man kan mosa med såsen).

Låt grytan puttra medan potatisen kokar.

När potatisen är klar är grytan klar, provsmaka och komplettera efter smak med kryddor och eventuellt mer senap.

Servera med färsk timjan, jag lovar det är jättegott.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar