söndag 9 oktober 2016

Fyllda lövbiffar

Igår var det lite ruggigt och mulet så jag tillbringade lite extra tid i köket. Detta resulterade i fyllda lövbiffar och en efterrätt som jag lägger till bloggen lite senare.

För mina lövbiffar behövde jag:
Två biffar per person
En klick smör och lite rapsolja
1 purjolök
1 rejäl bit riven vällagrad prästost
Créme Fraiche (2 dl 34%)
En skvätt vispgrädde
En rejäl klick Dijonsenap
En skvätt fond (kalv eller ox-fond)
S&P efter smak

Förbered genom att hacka och riva purjo och ost.
Blanda ihop i en bunke.
Ta lövbiffarna och ge katterna varsin liten bit (obligatoriskt) ;)
Ta en stor klump av purjo och ostmassan och lägg på biffarna.
Rulla ihop (stäng) biffarna och fäst med en tandpetare.
Fräs dem på ganska hög värmen 2-3 minuter per sida och se till att de får lite färg.
Häll i Créme Fraiche, grädde, senap och fond. Det ska vara rätt mycket sås :D
Låt det puttra i minst 15 minuter,

Servera med återstående av purjo/ost-blandningen, valfritt om man vill ha potatis eller pasta
och en klick Svartvinbärsgelé. Familjen åt som hästar!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar