Biff Stroganoff

Idag laddar vi för F1 och den går av stapeln kl. 17 (även om sändningarna börjar tidigare) så vi körde en lunch/middag nu på eftermiddagen. Dagens huvudmål blev Biff Stroganoff och det var så otroligt gott så att jag tog TVÅ portioner...... Jag kan bara tipsa er om att laga denna rätt. Ni kommer inte att bli missnöjda! Receptet är som vanligt väldigt höftat..... Smaka er fram till vad ni gillar :) Vi var tre som åt ganska mycket och det är en hel del kvar så det blir kanske 5 portioner :)

Vi körde på:
500 gram lövbiff (och äldsta katten fick det jag putsade bort ;) )
Lite rapsolja
3 ganska små gula lökar
12 ganska stora champinjoner
En klick smör
3-4 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
2-3 msk köttfond
2 dl vatten
3 tsk dijonsenap
3-4 dl créme fraiche

Strimla köttet fint och se till att strimlor inte ligger tätt ihop så att det kunde bli köttklumpar. Stek köttet på ganska hög värme i omgångar så att det får fin yta och inte *kokar* i stekpannan.
Lägg köttet åt sidan och skär svampen i skivor och stek den i en klick smör och låt den tappa lite vätska och få färg och sedan på med löken.
När svamp och lök fått samsas en stund i stekpannan så kör man i köttet och blanda om.
Sedan i med vitt vin, tomatpuré, fond, dijonsenap och vatten och låt det puttra några minuter.
Därefter - i med créme fraiche och låt det hela puttra en stund till!

Servera med ris och njut! Vill man köra LCHF så skippa riset och kör lite grönsaker till istället!

Köttet strimlat och klart för stekning

I stekpannan!


Svamp och lök på gång!


Vin, tomatpuré, senap, vatten och fond smaksätter!



Créme fraiche gottar sig med övriga ingredienser!


Dags att äta!



Smaklig måltid!!!

Kommentarer