lördag 9 november 2013

Underbart god sallad med kyckling, avocado och halloumi!

Det kan inte bli fel när man blandar goda ingredienser till en sallad. Att sedan höja smakerna med en riktigt god dressing gör att man får en vardagshit! Någon i familjen valde ceasardressing istället och det var tydligen också riktigt smarrigt! Självklart kan man variera lite och ta vad man har hemma men med tanke på hur uppskattad denna måltid blev så hoppas jag ni provar! Receptet blev ca 5 portioner - beroende på hur mycket man äter och vi serverade ett gott surdegsbröd till för de som var riktigt hungriga ;) Enkelt och supergott!

Vi körde på:
Isbergssallad - valfri mängd
Ett gäng cocktailtomater i olika färg och form
1 grillad kyckling
2 avocados
1 halloumiost

Dressing (höftade mått):
1,5 dl vit balsamvinäger
1 dl olivolja
0,5 dl honung
S&P

Hacka sallad
Klyfta tomaterna
Ta bort allt kött ifrån kycklingen och gör munsbitar av det
Skär avocado i små bitar
Skär halloumi i små bitar och stek dem i lite olja/smör tills de är gyllene
Placera allt på ett större fat och servera med dressingen vid sidan om






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar