söndag 17 mars 2013

Chili con Carne på makens vis

Min kära make har en tacksam favorit när vi ska laga mat till många. Den är så enkel att laga och så grymt god så jag hoppas ni provar! Receptet räcker till måååånga portioner så det är perfekt att frysa in matlådor av :)

Du behöver:
2 kg köttfärs
En skvätt olja eller smör
8 paprikor i olika färger (välj röd, gul orange och skippa den gröna)
4-5 gula lökar
4 chilifrukter
1 vitlök
7 förp. krossade tomater
7 burkar vita bönor i tomatsås
1 flaska Heinz hot chilisås
5-6 dl Créme fraiche
Vitlökspeppar
Chilipulver
En riiiiiktigt stor kastrull!

Hacka vitlök och chili fint och låt dem svettas lite i oljan/smöret i din stooooora kastrull
Hacka löken lite grovt och häll i kastrullen - samtidigt som du fixar köttfärsen enligt nedan
Bryn köttfärsen (vi kör i fyra omgångar i en stekpanna) och häll i kastrullen
Hacka alla paprikor i tärningsstorlek och häll i
I med krossade tomater och vita bönor
Kör på med Créme fraiche och Chilisås
Krydda rejält med vitlökspeppar och Chilipulver

Koka upp och sänk värmen och låt småputtra i två timmar
Smaka av och välj själv att tillsätta mer av någon ingrediens om så önskas!

Ät och njut tillsammans med ett gott bröd och en kall öl :)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar