lördag 16 februari 2013

Carpaccio - lyx och mys

Efter en låååång stund framför datorn idag så kom jag till slut fram till att det var Carpaccio jag ville ha. Vi har två favoriter - en med löjrom, créme fraiche och lök och en asiatisk variant med srirachasås, jordnötter och koriander men idag blev det en mer traditionell måltid med parmesanost, pinjenötter och ruccola!

Inga mått kommer anges - du väljer själv vad och hur mycket du vill ha!

Oxfilé
Nymalen svartpeppar
Riktigt god parmesanost (vi hade en god långlagrad....)
Tryffelolja
Ruccola
Pinjenötter

Rosta pinjenötterna i en stekpanna och låt svalna.
Frys gärna in oxfilén en stund och skär sedan i tunna skivor som du bankar ut så att de blir riktigt tunna och lägg på en tallrik.
Droppa på tryffelolja men var försiktig så att det inte blir för mycket då den kan ta över smaken rejält.
Gå några varv med pepparkvarnen över köttskivorna.
Gör flagor av parmesanosten med hjälp av tex en potatisskalare och häll över köttet.
Strö över valfri mängd pinjenötter.
Lägg på en rejäl näve med ruccola och servera!

Det blev såååå otroligt gott!!!!! Rekommenderas :)

ps - klicka på bilderna för större format :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar