måndag 21 januari 2013

Rostas med grönsakspytt och Majonäs/Aioli - LCHF

Då tänkte familjens två äldsta minska på kolhydraterna igen och förbättra hälsan och vikten. Kvällens middag blev därmed lite spontant ihopsatt. Vi tog en promenad till vår närmaste affär och kom hem med lite smått och gott. Valet föll på en stekt köttbit med smörstekta grönsaker och en aioli till!

Vi tog:
2 köttbitar
S&P
lite olja och smör

1 gul lök
0,5 purjolök
5 cm zucchini
5-6 champignoner
S&P

Majonäs/Aioli:
http://familjensfavoritmat.blogspot.se/search/label/Sm%C3%A5tt%20och%20gott

Börja med att göra Majonäsen/Aiolin

Hacka grönsakerna i önskade bitar, stek på medelvarm platta till önskad konsistens. Jag körde i löken och svampen först och tillsatte purjon och zucchinin efter en liten stund och kryddade lite.

När grönsakerna börjar se färdiga ut - stek köttet i lite olja och smör så länge som du önskar beroende på om du vill att den ska råma eller vara en sula ;)

När köttet är klart - låt vila någon minut - servera och njut!

MUMS!!!

ps - klicka på bilden om du vill ha större format

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar