måndag 10 december 2012

Sötsur fläskfilé - skitgott!


Det här passar på vilket kinahak som helst… Det här behöver inhandlas…

500 g  fläskfilé
1/2  kycklingbuljongtärning
4 st  äggula
0,5 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
4 msk  majsena stärkelse
0,5 liter  olja

Grönsaker
4 st  salladslök
6 tsk  ingefära
3 st  vitlöksklyfta

Woksåsen
4 msk  socker
3 msk  risvinäger
1 msk  soja
2 tsk  majsena stärkelse
½ dl vitt vin
½ kycklingbuljong

Kanske lite bönor som tillbehör? Eller ris om man inte är LCHF-Taliban.

Skär köttet i tunna skivor, typ 0,5 centimeter. Blanda ihop vin och kycklingbuljongtärningen i en skål och kör lite i micron så buljongen löser upp sig. Ner i köttet och blanda ihop med händerna. I med äggulorna och blanda allt i en stor skål noggrant med händerna. I med majsena NÄR ALLT ANNAT ÄR KLART och var noggrann med att alla bitar är själva och ordentligt mjölade.

Förbered nu allt innan ni börjar fritera, blanda woksåsen och kör lite i mircon så att buljong och socker löser upp sig i vattnet. Ni blandar alltså socker, vinäger, buljong och soja med 1 dl vatten. In i micron i en minut och låt blandas. Blanda också färdigt 2 tsk majsena med lite vatten i ett glas så det är klart, det kommer gå undan på slutet.

Hacka löken, ingefäran och vitlöken fint (Salladslöken inte lika noggrant) och lägg på en tallrik.

Ok, nu friterar vi köttet, typ 2-3 minuter i en wok. Inte så många åt gången, så klibbar det ihop, typ 8 stycken på högsta värme. Lägg undan på en tallrik med hushållspapper till allt är klart. Häll sedan bort oljan, utom typ 3 matskedar. Full fräs igen, i med grönsakerna i ungefär 20-30 sekunder. Skicka sedan i det friterade köttet och rör om några sekunder. Sedan på med woksåsen, när den kokar, på med Majsena/vattengrunket. Ge det ungefär 20 sekunder så har det geggat ihop, blanda och servera omedelbart.

VIKTIGT Tips: FÖRBERED alla grejer, det går snabbt på slutet, och det blir godast om allt är nylagat.

Blanda noggrant!
 A och O! Förbered sås och grönsaker!
 Oljan ska vara SVINHET!
 Fritera så att det får färg och blir krispigt!
 Servera med något gott, bönor är bra LCHF-variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar