lördag 8 december 2012

Majonäs - Aioli - Skaldjursdip - you name it!

Idag knatade maken iväg och köpte räkor, några goda ostar och ett jättegott bröd. Vi tog fram en hummer som låg i frysen och till detta kalas gjorde jag en dipsås som var helt enastående!!!
Jag fick inspiration av detta recept: http://www.smaskens.nu/2012/06/semester-bloggtorka-och-mixad-majonnas.html men gjorde en egen twist som blev supergod!

Du behöver:

En stavmixer
En stor burk med lock
2 ägg
3 tsk dijonsenap
2,5 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
rejält med chilipulver (INTE chilipeppar)
S&P efter smak
ca 3,5 till 5 dl rapsolja

Blanda ägg, senap, vinäger, vitlök och kryddor i burken - jag körde med en stavmixer direkt i ca 15 sekunder. Häll i 0,5 dl olja och mixa en liten stund. Fortsätt att hälla i olja i småduttar samtidigt som du mixar. När du tycker att det är en lagom fast konsistens så är det hela klart! Smaka av och krydda mer om nödvändigt! BUSGOTT!!! Kan nog användas till diverse maträtter och håller länge i kylen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar