Thailänsk biffsallad


Ungefär 3 portioner borde det räcka till. Frun ville ha något med lite tryck i, samtidigt som det inte skulle vara läskiga kolhydrater. Det här vart riktigt gott, bra styrka och kändes fräscht och nyttigt...

Köp:
250 gram ungefär med Rostasfilé (Eller något annat gott kött, typ ryggbiff).
2 msk olivolja
Lite sallad, vi tog romansallad och Krispsallad
2 dl blandade färska örter, vi tog en kruka koriander och lite mynta, SKA VARA FINHACKAT!
1 rödlök, tunt skivad (Gör halvmånar)
1 gurka, skalad och skuren i bitar (Dela skivor i fyra)
1 röd chili, finhackad (Kärnorna ska vara kvar, det ska vara fjong i dressingen)
2 lime-frukter, saften (Går bra att ta på flaska)
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
1/2 tsk socker
1 msk vatten
1 klyfta vitlök, finhackad
Lite honung, typ 2 teskedar.

Gör nu dressingen, i med örterna, lime, sesamolja, olivolja, fisksås, socker, vatten, chili, vitlök och Honung. Allt ska vara jäääävligt finhackat, kan gott stå någon timme och dra.

Stek köttet, det är viktigt att det vilar. Skär rostasfilé i ungefär 1 cm skivor. Stek på hög värme typ 1 minut per sida. Köttet pepprar du och saltar innan. Lägg på en tallrik och låt vila, det ska svalna OCH vila, detta är viktigt! Det kommer ha en vacker rosa kärna, och så ska det vara.

Skär sallad, lök och gurka och blanda i en skål. Lägg upp lagom portioner av salladen på tallrikar.

Skär köttet i tunna skivor, spara köttsaften. Blanda resten av dressingen med köttsaften. Placera det skivade köttet ovanpå salladen, ringla över dressingen och njut, det är lite starkt, men va fan, det är en thairätt! Skicka på lite sesamfrön så ser det snyggt ut.

//Cata

Klicka på bilden om du vill ha den större....

Kommentarer