Fläskfilé med salami

I veckan ville vi prova lite nya LCHF-recept (som jag självklart ändrade lite på) vilket resulterade i en mycket god middag som jag tyvärr glömde fota när den var klar.... Vi var så hungriga så vi högg in på maten direkt när den kom ut ur ugnen :o)

Vi var fyra som åt och det blev en matlåda över efter följande HÖFTADE recept:
En fläskfilé på 500-600 gram
en klick smör
ca 15 skivor salami av valfri sort
ca 15 bitar soltorkade tomater i olja
3 dl vispgrädde
1,5 dl het chilisås (Felix hade vi hemma och häll i mer om ni önskar mer smak)

Sätt på ugnen på 200 grader.
Putsa och bryn fläskfilén i smöret.
Skär skåror tvärs över och fyll varje skåra med en salamiskiva som du lagt en bit soltorkad tomat i (se bilden).
Vispa grädden så att den är lite fluffig och blanda sedan med chilisåsen.
Klicka i gräddblandningen runt köttet.
Grädda i ugnen ca 25 minuter.
Servera med valfria grönsaker och kanske lite ris till de som vill ha lite kolhydrater!

En bild innan det hela åker in i ugnen:

Kommentarer