onsdag 25 januari 2012

Råbiff gourmet

Det här är riktigt gott, receptet nedan är för två HUNGRIGA personer. Tips: Hitta lokala slaktaren eller köttbutiken så fixar dom köttet perfekt till er.

400 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett
2 msk kapris, hel eller finhackad
2 finhackade schalottenlökar
3 st hackade sardellfiléer
1-2 msk fransk senap
2 äggulor
1 msk finhackad kruspersilja (finns i lösvikt på hemköp Nacka)
lite grovmalen svartpeppar
0.5 matsked tomatketchup (eller Chilisås - ta vad som finns hemma)
1 cl konjak eller whisky (Skippa om ni inte har hemma)
1 msk worcestershiresås
några droppar tobasco
0.5 msk olivolja
salt

Blanda ihop alltihopa och servera som en snygg biff. Detta är alltså en huvudrätt för två personer, hälften räcker LÄTT till förrätt. Servera med en god baguette, gärna rustik, eller om ni kör LCHF plåga er iväg till en ICAbutik och köp "nystart" - bröd utan kolhydrater. Servera med ett kraftigt rött vin.

Går att spara några timmar till dagen efter och göra en lyxig biff på det som blir över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar