söndag 18 december 2011

Saltade mandlar med rosmarin

Min kära svärmor och svärfar seglade med oss 2001 eller 2002 i vår Maxi-95:a och tog då med sig dessa mandlar som jag bara äääälskar. Enkla att tillaga och sååå goda!

För att göra dessa behöver du:
500 gram skållade/skalade mandlar (du kan skala dem själv genom att koka upp dem, koka 1 minut, kyla ner och sedan skala)
2 äggvitor
1-2 tsk salt
2-3 msk rosmarin

Sätt ugnen på 180 grader
Vispa äggvitorna till en skummig konsistens (inte för mycket)
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda mandeln med äggvitorna och häll ut på plåten.
Strö över salt och rosmarin.
Grädda i ugnen till lagom färg - 20-40 minuter!
Bryt isär och njut!

Mums!

Äggvitorna vispade:


Nu ska härligheten in i ugnen:


Gräddade och goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar