tisdag 20 december 2011

Rocky Road-godis

Förra året hade vi en pysseldag här hemma med ungar och diverse vänner och min underbara vän Busan kom hit och hade köpt med sig ingredienser till Rocky Road. Succé! Man kan variera lite efter egen smak och i år blev det denna variant - en liten egen twist på ett recept som Leila Lindholm har gjort och som finns på recept.nu.

Tänk inte på kalorier, kostnad eller annat - detta är ren njutning!

Jag använde följande ingredienser som även finns på bild nedan:
100 Cocoa Raspberry
300 g mörk choklad 72%
200 g marabou mjölkchoklad
2 påsar dumlekola - orginal
3,5 dl saltade jordnötter
1 dl grovt hackade pecannötter (jösses vad jobbiga de var att skala....) (finns ej på bild)
2,5 nävar minimarshmallows
1,5 dl pistagenötter (också lite meckigt att skala)

Förbered så långt du kan dvs skala nötter, ta bort pappret ifrån alla dumlekolor, gör i ordning ett vattenbad, ta fram en lagom stor form och klä med ett ark bakplåtspapper.
Smält chokladen i vattenbadet - jag hade en glasskål i en kastrull och skålen nuddade inte det kokande vattnet.
Häll i nötter, marshmallows och kolor i den smälta chokladen och blanda om - snabbt men noggrannt.
Häll upp smeten i formen med bakplåtspapper.
Låt svalna, ställ in i kylskåpet så att den blir riktigt kall innan du stjälper upp på en skärbräda och skär lagom stora mumsbitar.

ÄT OCH NJUT! Det är trots allt bara jul en gång om året så då kan man unna sig lite extra tycker jag!

Bilder:

Nu kör vi:

Chokladen ska smältas:

Börjar se fint ut:
 Nu blandar vi för fullt:

Mmmm - detta ska bli gott:

Färdigskurna bitar göms i en påse i kylskåpet så att det finns något kvar till julhelgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar