Thaisoppa

Denna underbara soppa bjöd min älskade svärmor på till förrätt för ett antal år sedan och vi gör den ofta som varmrätt. Jag är helt såld på röd curry och thaismaker så detta är en av mina absoluta favoriter!

Fyra förrätter eller två varmrätter:
400 gram viltfångad scampi (vi bytte detta mot kräftstjärtar sist då det var vad vi hade hemma)
1 msk röd currypasta
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 burk kokosmjölk (ej light)
2 limeblad
0,3-0,5 dl fisksås
ett gäng cocktailtomater
1-3 tsk råsocker (eller farinsocker)
1 kruka koriander

Fräs currypastan med olja och ha i strimlad vitlök efter en liten stund. Strimla salladslöken och häll i den också och låt fräsa med en minut. Häll på fond, kokosmjölk, limeblad och låt koka 4-5 minuter. Smaksätt med fisksås. Dela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med scampin. Låt sjuda någon minut. Smaka av med socker och tillsätt koriandern och servera direkt. Som vanligt är måtten lite höftade och balansen mellan fisksås och socker är helt upp till er själva. Om ni väljer vanliga räkor eller kräftstjärtar så kan man lägga dem i tallrikarna tillsammans med koriandern och sedan hälla på soppan.

Några bilder på det hela:
Currypastan svettas i olja.

Dags att äta!
SÅÅÅÅ GOTT!

Kommentarer