tisdag 20 september 2011

Pesto - gott men ganska dyrt!

Jag älskar att göra egen pesto. Min vana trogen så följer jag sällan recepten..... Det blir lite av vad man har hemma och i lördags hade jag en kruka basilika som såg sååå ledsen ut att jag var tvungen att göra något innan den åkte i soporna. Resultatet följer!

Pesto på Annas vis:
1 kruka basilika
2 nävar osaltade cashewnötter
ca 2 dl olivolja
3 klyftor vitlök
ca 6 halvor soltorkade tomater i olja
finriven parmesanost efter smak (någon deciliter färdigriven)
mer olivolja tills konsistensen är bra
S&P om så önskas

Riv loss alla blad av basilikan och lägg i en lämplig *burk*
Häll på nötter
Häll på Olivolja
Pressa över vitlöken
Klipp över soltorkade tomaterna

Mixa med en stavmixer - obs - nötterna kan vara lite kinkiga men med lite tålamod så blir det bra. Alternativt kan ni mixa allt i en stor mixer.

Häll i den rivna osten och fyll på med olivolja till önskvärd konsistens. Smaka av och krydda med S&P om behov finns!

Passar utmärkt att blanda med nykokt pasta eller varför inte testa till grillad kycklingfilé eller som jag gjorde idag - som lyxkrydda till en kasslersallad!

Smaklig måltid!

Några bilder:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar