Vi är på gång!!!

Vi är laddade, vi är tända!!! Nu när köket är klart så är det självklart att vi måste fortsätta med vår lilla matblogg.

Hittade ett underbart recept häromdagen som vi har modifierat lite efter tycke och smak och det är en helt underbar Broccolisallad! En hit som vi nu gjort två gånger på fyra dagar och även haft rester till lunch.... mums :)

För ca 4 portioner behöver du:
2 färska broccolihuvuden
1,5 dl solroskärnor
2-3 msk rödvinsvinäger
närmare 1 dl socker
1,5 dl majonäs (hemgjord!!!!)
1 hackad rödlök
2/3 av ett rädiseknippe

Om du inte har recept på hemgjord majonäs så behöver du även:
2 äggulor
3 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
en gnutta salt
2 krm vitpeppar
(blir majonäs som räcker till ca två dressingar till detta ;) )

Vispa ihop äggulor, senap, salt och peppar. Jag kör stavmixer och börjar sedan droppa i oljan och ökar mängden tills jag har fått en stadig majonäs. Blir den för hård går det bra att späda med lite vatten!

Åter till själva salladen!
Blanda ihop dressingen - majonäs, socker och rödvinsvinäger. Smaka av och häll på mer av det ni tycker saknas! Jag drog på lite extra vinäger!
Skär ner broccolin i lagom matbitar, dela rädisorna i 4 delar, hacka löken i fjärdelsstrimlor och blanda grönsakerna med solroskärnorna i en stor skål. Häll över dressingen och låt den dra en liten stund före middagen. I orginalreceptet ingick russin men jag tyckte det blev för sött då det är socker i dressingen.
ÄT OCH NJUT! Det gjorde vi!

Några bilder:



Kommentarer