Tortellini med gorgonzolasås!

Jag växte upp med min matlagningsglade pappa och detta var en av hans många paradrätter på 80-talet. Det funkar lika bra idag och våra tre barn gillar den skarpt!

Måtten är inte så noga - det brukar bli gott oavsett! Vi gjorde rätt mycket då det var 5 personer som skulle äta och min vana trogen så gör jag så att det blir över till en eller två matlådor!

5-8 portioner:
750 gram tortellini (vi tog två påsar med köttfyllning och en påse med ostfyllning)
en klick smör
en stoooor bit gorgonzola - vi hade 150-200 gram
2-3 dl vispgrädde (man kan ta mindre feta sorter.....upp till var och en)
lite buljongpulver
peppar efter tycke och smak och eventuellt lite salt - men smaka först!
salt till pastavattnet

Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan och salta generöst
Sätt på en teflonstekpanna på ganska låg värme till såsen och lägg i smörklicken
Lägg i osten i stekpannan när smöret smält
När pastavattnet kokar - lägg i pastan och låt koka ca 1 minut mindre än vad receptet på påsen anger
När osten smält, höj värmen en aning och låt den bubbla lite - OBS rör om i botten hela tiden
Häll i grädde, buljongpulver och peppar. Någon kanske vill ha i lite salt men smaka av innan!
Låt såsen puttra några minuter och rör om samtidigt som pastan kokar klart. Smaka av så att den är till er belåtenhet!
När pastan har kokat klart - häll bort vattnet och häll pastan i den stora teflonstekpannan med sås och blanda ordentligt så att all tortellini får ostsås *all over* och låt dem gifta sig en dryg minut.
Skrik på familjen/barnen att maten är klar och njut! Den som är mer nyttig kan självklart bjuda på lite sallad eller någon kokt grönsak till men vi glömde tomaterna vi köpt :/

Några bilder på spekaklet och glöm inte klicka på dem för att få en större, bättre bild!

Osten smälter i smöret.


Pastan kokar!


Ostsåsen puttrar!


Som vanligt glömde jag fota innan gänget fyllde sina tallrikar eftersom alla skrek på mat.....


Hoppas det smakar!

Kommentarer