Nyårsdagen - Retro 80-tal!

Ja vänner,

Då har vi firat in 2011 och vi gjorde det på allra bästa sätt med snittar med laxcarpaccio, skagenröra och kräftröra. Förrätt kräftsoppa med parmesanstänger. Varmrätt Oxfilé Wellington och efterrätten var en helt underbar mix av krossade digestivekex, chokladmousse, hallon i likör, färska hallon, vispad grädde och.... har jag missat något? Vickningen bestod av crostinis med gåslever och idag är jag 2 kg tyngre men det var det värt :)

Så nyårsdagen måste ju belönas med någon typ av mat som man har ett begär för. Jag läste i tidningarna att idag är pizzabeställningarna 2,5 ggr så många så jag har inte så dåligt samvete för att vi drog tillbaka till 80-talet och gjorde Flygande Jakob med en twist ;)

Du behöver:

1 grillad kyckling
5 dl vispgrädde
lite aromat
2 paket bacon
1,5 dl creme fraiche
2-3 dl chilisås
3 tsk sambal oelek
3 bananer
1,5-2 dl jordnötter

Pasta eller ris efter behov

Ta bort allt kött ifrån kycklingen och bryt i småbitar och lägg i en ugnsform. Klipp bacon i små bitar och smält i en stekpanna för att få lite yta och bli av med en del fett.
Vispa ihop grädden så den blir lite fluffig och tillsätt creme fraiche, chilisås och sambal oelek efter smak!!!
Skala bananerna och skiva dem över kycklingbitarna i formen. Häll över baconet men undvik att ta med extra fett. Häll över gräddchilisåsen och strö till sist över jordnötterna.
Grädda i ugnen i ca 200 grader i 15-25 minuter beroende på färg och när er pasta eller ris är färdigt till ;)

PS
Koka pasta eller ris och anpassa tiden efter när formen är färdig i ugnen ;)






Kommentarer