Wienerschnitzel

Enkelt, billigt och jäkligt gott. Det här ska du handla för 2 personer.
Skinkinnanlår, två bitar, c:a 250 gram
5 potatisar
1 citron
Findus små fina ärtor


Kolla att du har följande hemma...
1 ägg
lite vetemjöl
salt
peppar
ströbröd
kapris


Börja med att råsteka potatisen, i med lite smör och olivolja i en stekpanna. Hacka potatisen i ungefär 1,5cm stora tärningar. Salta och peppra, glöm inte att provsmaka potatisen sen mot slutet så att du har tillräckligt med salt. Potatisen tar ungefär 40 minuter för att bli bra.


Nu tar du fram kötthammarn och går lös på köttet, det ska bankas ut till två tunna fina bitar. Förbered paneringen genom att hälla upp ungefär en halv dl vetemjöl, 2tsk salt och 1 tsk grovmalen svartpeppar på ett stort fat. Häll upp ungefär 1 dl ströbröd på ett annat stort fat och vispa slutligen ett ägg en en djup tallrik.


Häll i ärtorna i kallt vatten i en kastrull med lock. När det är ungefär 10 minuter kvar på potatisen så ska allt hända samtidigt, på med ärtorna på max (När dessa kokar, häll i lite kallt vatten och låt stå tills det är dags för servering).


Samtidigt så drar du på den stora stekpannan på max, i med smör och olivolja. Vänd köttet i mjölplandningen ett par varv, sedan ett par varv i ägget och slutligen ett par varv i ströbrödet och tjing ner i stekpannan. Detta ska stekas ungefär 4 minuter per sida på ganska hög värme (10 av 12 på min spis) så ytan blir fint brun.


Skär sedan citronen, pilla ut kärnorna, lägg upp med lite Kapris och resten på en tallrik, klart!

Kommentarer