Inspirerad av ett recept jag hittade på Tasteline så fick Calle (det var hans tur) laga denna maträtt igår. Gott och bra för mig då jag måste äta mer protein - fisk...... Jag är inte så förtjust i fisk så det gäller att hitta recept som tilltalar kräsna Anna :)
För fyra portioner körde vi på:
400 gr laxfilé
S&P
1 purjolök
2 små fänkål
olivolja
ca 4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
1 paket saffran
Mer S&P (till grädden - se nedan)
Skär bort ev. skinn ifrån laxfilén och skär den i kuber
Salta och peppra kuberna
Skölj och strimla purjolök och fänkål
Fräs grönsakerna i lite olivolja så att de blir lite mjuka
Värm grädde och saffran i en kastrull och krydda med S&P
Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg laxkuberna över
Häll över saffransgrädden och sätt in i ugnen 11-12 minuter
Servera med pressad potatis eller kokt ris :)
För fyra portioner körde vi på:
400 gr laxfilé
S&P
1 purjolök
2 små fänkål
olivolja
ca 4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
1 paket saffran
Mer S&P (till grädden - se nedan)
Skär bort ev. skinn ifrån laxfilén och skär den i kuber
Salta och peppra kuberna
Skölj och strimla purjolök och fänkål
Fräs grönsakerna i lite olivolja så att de blir lite mjuka
Värm grädde och saffran i en kastrull och krydda med S&P
Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg laxkuberna över
Häll över saffransgrädden och sätt in i ugnen 11-12 minuter
Servera med pressad potatis eller kokt ris :)
Kommentarer
Skicka en kommentar