Oh, vad jag älskar denna mat! Tack Mamma för att du lagat den flera gånger! Nu blir det ett extremt höftat recept som man får göra på känn :)
För fem potioner:
3 Purjolökar
Salt
Maizena redning
En lagom bit kassler
Lite olivolja
3-5 dl matlagningsgrädde
En skvätt köttfond
Nymalen svartpeppar
Ost
Potatis
Skär purjon i stooora bitar (typ 5-8 cm långa) och koka i saltat vatten
Tärna och fräs kasslern i en stekpanna med olivoljan
Häll på grädde, fond och peppar och lite Maizena redning
Sätt på ugnen på 180 grader
Lägg den kokta purjon i en ugnsform
Häll över såsen och strö över ost - eller hyvla som jag gjorde
Lägg potatisen i samma kastrull som purjon - dvs spara vattnet och koka
Gratinera formen i ugnen samtidigt som potatisen kokar
Servera och mumsa på!
För fem potioner:
3 Purjolökar
Salt
Maizena redning
En lagom bit kassler
Lite olivolja
3-5 dl matlagningsgrädde
En skvätt köttfond
Nymalen svartpeppar
Ost
Potatis
Skär purjon i stooora bitar (typ 5-8 cm långa) och koka i saltat vatten
Tärna och fräs kasslern i en stekpanna med olivoljan
Häll på grädde, fond och peppar och lite Maizena redning
Sätt på ugnen på 180 grader
Lägg den kokta purjon i en ugnsform
Häll över såsen och strö över ost - eller hyvla som jag gjorde
Lägg potatisen i samma kastrull som purjon - dvs spara vattnet och koka
Gratinera formen i ugnen samtidigt som potatisen kokar
Servera och mumsa på!
Kommentarer
Skicka en kommentar