Igår var maken och jag själva till middagen så vi slog på stort. Vi har en charkaffär i närheten så vi beställde råbiff av innanlår som vi plockade upp och som sedan fick bli vår middag med diverse godsaker till. Love it!
För två portioner körde vi på:
300 gr malet kött av innanlår
2 finhackade schalottenlökar
2 msk kapris
5 droppar tabasco
2 tsk worcestersås
Drygt en halv deciliter finriven pepparrot
Svartpeppar
Senapsmajonäs:
1 rumstempererat ägg
2 msk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
2 dl rumstempererad rapsolja
2 krm salt
Blanda ihop allt till råbiffen.
Ta fram en stavmixer och lägg i ägget i lämpligt kärl så att inte det skvätter ut över kanterna. Häll på dijonsenap, balsamvinäger och salt och kör 20 sekunder med stavmixern. Droppa försiktigt ner rapsoljan samtidigt som du blandar med hjälp av stavmixern. Efter en liten stund kan du hälla i oljan i en liten stråle tills den är slut och majonäsen är krämig och ganska tjock.
Jag kan inte nog påminna er att smaka av och köra lite på magkänsla. Vill man ha tex mer pepparrot så har man i det! Låt smaklökarna bestämma!
Servera med något gott bröd och njut!
För två portioner körde vi på:
300 gr malet kött av innanlår
2 finhackade schalottenlökar
2 msk kapris
5 droppar tabasco
2 tsk worcestersås
Drygt en halv deciliter finriven pepparrot
Svartpeppar
Senapsmajonäs:
1 rumstempererat ägg
2 msk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
2 dl rumstempererad rapsolja
2 krm salt
Blanda ihop allt till råbiffen.
Ta fram en stavmixer och lägg i ägget i lämpligt kärl så att inte det skvätter ut över kanterna. Häll på dijonsenap, balsamvinäger och salt och kör 20 sekunder med stavmixern. Droppa försiktigt ner rapsoljan samtidigt som du blandar med hjälp av stavmixern. Efter en liten stund kan du hälla i oljan i en liten stråle tills den är slut och majonäsen är krämig och ganska tjock.
Jag kan inte nog påminna er att smaka av och köra lite på magkänsla. Vill man ha tex mer pepparrot så har man i det! Låt smaklökarna bestämma!
Servera med något gott bröd och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar