En gammal favorit som jag ätit på Koh Phangan ett antal gång! V har gjort en liten variant på receptet som blev en hit! Gillar ni Thaimat så kommer ni gilla detta.
För ca 3 portioner använde vi:
Två kycklingfiléer
En rejäl näve osaltade cashewnötter
3 salladslökar
En liten röd paprika
En burk vattenkastanjer
0,5 burk bambuskott
Till kycklingen:
En msk soya
Till såsen:
2 msk fisksås
2,5 msk ostronsås
1,5 msk socker
En tsk sambal oelek
Blanda såsen för att få sockret att smälta.
Hacka salladslöken och paprika.
Hacka kycklingen och låt den marineras i soyan.
Häll i kycklingen i pannan och fräs noga - ett par minuter.
Rosta nötterna i lite olja.
Blanda i kycklingen samt ev. soyan som är kvar.
Ha även i hackade grönsakerna med kastanjer och bambuskott och låt fräsa en liten stund.
Blanda i såsen, rör om så att allt får lite sås och servera med ris! ÄT!
Klippa bilderna för att få i större formar :)
För ca 3 portioner använde vi:
Två kycklingfiléer
En rejäl näve osaltade cashewnötter
3 salladslökar
En liten röd paprika
En burk vattenkastanjer
0,5 burk bambuskott
Till kycklingen:
En msk soya
Till såsen:
2 msk fisksås
2,5 msk ostronsås
1,5 msk socker
En tsk sambal oelek
Blanda såsen för att få sockret att smälta.
Hacka salladslöken och paprika.
Hacka kycklingen och låt den marineras i soyan.
Häll i kycklingen i pannan och fräs noga - ett par minuter.
Rosta nötterna i lite olja.
Blanda i kycklingen samt ev. soyan som är kvar.
Ha även i hackade grönsakerna med kastanjer och bambuskott och låt fräsa en liten stund.
Blanda i såsen, rör om så att allt får lite sås och servera med ris! ÄT!
Klippa bilderna för att få i större formar :)
Kommentarer
Skicka en kommentar