Idag sökte jag runt lite och hittade inspiration ifrån ett recept på Tasteline. Såsen är "to die for" men jag hade hellre haft pressad potatis till :)
Ingredienser för 4 pers :)
4 st kycklingfilé(er) halverade så att de blir tunnare
salt
Mycket nymalen svartpeppar
Drygt 0,5 hönsbuljongtärning till två dl vatten
1 dl vispgrädde
2-3 st apelsin(er)
1 msk soya
1 tsk socker
2 msk Maizenastärkelse
Tillagning
1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Grilla eller stek kycklingfiléerna och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
2. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt innan du serverar.
3. Riv det yttersta av skalet på en apelsin och spara det. Pressa sedan saften ur den. Häll apelsinsaften i en kastrull tillsammans med hönsbuljong, grädde, soya och socker.
4. De andra apelsinerna skalar du med en vass kniv så du får bort det ¨vita¨. Därefter skär du ut snygga ¨filéer¨ (klyftor) mellan hinnorna. Dessa sparas till garneringen.
5. När kycklingen är färdig tar du ut den och häller även skyn som bildats på fatet i kastrullen. Koka upp och låt koka ihop i ett par minuter.
6. Red av såsen med maizena, smaka av med salt och peppar. Dra åt sidan och rör ner det rivna apelsinskalet, låt dra i en minut, koka upp och sila såsen.
7. Servera kycklingen med apelsinsåsen, råstekta potatiskulor och garnera med ¨apelsinfiléerna¨ och ev lite strimlat skal.
SÅ gott!!!
Ingredienser för 4 pers :)
4 st kycklingfilé(er) halverade så att de blir tunnare
salt
Mycket nymalen svartpeppar
Drygt 0,5 hönsbuljongtärning till två dl vatten
1 dl vispgrädde
2-3 st apelsin(er)
1 msk soya
1 tsk socker
2 msk Maizenastärkelse
Tillagning
1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Grilla eller stek kycklingfiléerna och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
2. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt innan du serverar.
3. Riv det yttersta av skalet på en apelsin och spara det. Pressa sedan saften ur den. Häll apelsinsaften i en kastrull tillsammans med hönsbuljong, grädde, soya och socker.
4. De andra apelsinerna skalar du med en vass kniv så du får bort det ¨vita¨. Därefter skär du ut snygga ¨filéer¨ (klyftor) mellan hinnorna. Dessa sparas till garneringen.
5. När kycklingen är färdig tar du ut den och häller även skyn som bildats på fatet i kastrullen. Koka upp och låt koka ihop i ett par minuter.
6. Red av såsen med maizena, smaka av med salt och peppar. Dra åt sidan och rör ner det rivna apelsinskalet, låt dra i en minut, koka upp och sila såsen.
7. Servera kycklingen med apelsinsåsen, råstekta potatiskulor och garnera med ¨apelsinfiléerna¨ och ev lite strimlat skal.
SÅ gott!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar