Det här var
jättejättegott, kassler är inte min favvo, men passade suveränt med gratängen.
Runt 4 portitioner.
Ingredienser
600 g
jordärtskockor
400 g potatis
3 pressade
vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 150 g svamp (t
ex trattkantareller)
1 msk smör
1 dl riven präst-ost
Kassler, c:a 6 hg
Skär potatis i
skivor. Skala och skär Jordärtskockor. Lägg i kastrull och på med mjölk och
grädde.
Ner med salt och peppar och koka försiktigt i runt 15 minuter.
Fräs svampen med
smör och få bort all vätska. Lägg i svampen i potatis-geggat.
Lägg sedan
alltihopa i en ugnsfast form och lägg på osten, gratinera i 20 minuter.
Skiva kassler
tunt och servera med gratängen, jättesmaskens!
Kommentarer
Skicka en kommentar